Най-малко боледуват хората, родени през май, а повишен риск от развитието

...
Най-малко боледуват хората, родени през май, а повишен риск от развитието
Коментари Харесай

В кой месец се раждат най-здравите хора

Най-малко боледуват хората, родени през  май , а нараснал риск от развиването на заболявания се следи у тези, които са родени през  октомври .

Това откриха сътрудници на Колумбийския университет, откакто създадоха логаритъм, допускащ да се оцени взаимовръзката сред месеца на раждане на човек и здравословното му положение, пише medportal.ru.

Учените съпоставили съвсем 1700 разнообразни болести с датата на раждане на пациентите, които са се лекували в една от лечебните заведения в Ню Йорк през интервала 1985 – 2013 година

Използвайки създадения логаритъм, те анализирали базите данни и разкрили 55 болести, развиването на които е обвързвано с датата на раждане.

Съгласно данните, показани в Journal of American Medical Informatics Association, учените удостоверили съществуването на 39 връзки сред месеца на раждане и болесттите на индивида, а също намерили 16 нови асоциации, в това число 9 типа болести на сърдечно-съдовата система.

Авторите заключили, че хората, които са родени през  юли и октомври , по-често от другите страдат от астма. Развитието на синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивността са свързани с родените през  ноември , а висок риск от фибрилация на предсърдието (т.нар. мъждукаща аритмия - една от най-честите аргументи за инфаркти и инсулти), сърдечна непълнота и пролапс на митралната клапа – родените през  март .

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР